7 sept. 2008

Raspuns: Verde = Galben + 3

Se da: o echipa nationala a Romaniei; o echipa nationala a Lituaniei; o competitie sportiva; o arena sportiva plina cu spectatori; o seara calda de septembrie.

Se cere: rezultatul final al meciului si motivarea raspunsului.

Rezolvare: Fara nici o indoiala, baietii lituanieni sunt cu cateva clase peste romani, deci victoria nu se poate sa le scape, in conditii normale de joc. Ba mai mult, as putea spune ca ar fi chiar cu vreo 3 clase peste. Au o stiinta mai buna a jocului, au o circulatie superioara a balonului, au flerul ala care baietilor romani le lipseste. Nici nu e de mirare daca scorul o sa fie net superior la finalul meciului, asta indiferent de cate schimbari o sa faca antrenorul roman sau de cate time-out-uri o sa ceara.

Stai asa. Time-out-uri? Cu 3 clase peste romani? O stiinta a jocului superioara? Asta e baschet... Adica da, Lituania e mai buna decat Romania la baschet, ca doar au fost si la Jocurile Olimpice de la Beijing si s-au comportat atat de bine acolo. Insa asta doar la baschet, nu si la alt sport, gen fotbal. Uitati-va si la cotele de la agentiile de pariuri, pentru meciul de fotbal: Romania favorita, cota 1.30. Romanii trebuie sa castige clar, fara indoiala.

Totusi, aseara, spectatorii meciului de fotbal de pe acea frumoasa arena mentionata in datele problemei, au putut sa se bucure poate doar de vremea frumoasa de afara. Aa, si de calitatea executiilor de la goluri. Insa doar atat. Cu toate incurajarile primite, fotbalistii romani de pe teren au pierdut contra celor lituanieni cu un scor de neprezentare. Fara prea multe alte comentarii.

Cat despre problema de la inceput, ce s-a intamplat aseara nu a reprezentat o rezolvare logica si asteptata a ei. Insa poate tocmai de aceea sunt apreciate mintile stralucite care gasesc o alta rezolvare corecta, pe care reusesc sa o si argumenteze. Aseara am avut parte de un caz din acesta. Sa vedem cand va fi urmatorul.

Niciun comentariu: