23 sept. 2008

Buturuga mica...

Stiti bine proverbul - "Buturuga mica rastoarna carul mare." De cate ori ne-a fost dat sa vedem aplicabilitatea lui... Nici ultimul weekend nu a fost mai sarac in astfel de mostre de veridicitate. Cea mai surprinzatoare, totusi, pare a veni tocmai din SUA, din fotbalul american. Protagonisti au fost New England Patriots si Miami Dolphins, in a treia etapa a sezonului regulat din NFL.

Patriots veneau dupa 2 victorii in sezonul abia inceput, victorii cu care ajunsesera la o serie de 20 partide castigate din ultimele 21 meciuri oficiale (acea "scapare" care i-a privat de un record impresionant s-a datorat celor de la New York Giants, in tocmai cel mai nepotrivit moment, si anume in SuperBowl-ul jucat la inceputul lui 2008). Un alt atu important era faptul ca jucau acasa in fata unui stadion plin, cu fani care stiu foarte bine cum sa ii incurajeze si sa ii faca sa treaca peste accidentarea "motorului" echipei, quarterback-ul Tom Brady. Cei din Miami, in schimb, veneau dupa o serie aproape identica ca sicifre cu cea a celor din New England, insa intoarsa pe dos: nici o victorie in sezonul curent si doar un singur meci castigat in ultimele 18 partide oficiale, incluzandu-le pe cele din sezonul trecut. Greu, foarte greu de trecut peste ce aparea in cartile de vizita ale celor doua echipe, chiar si agentiile de pariuri necatadicsind sa dea o cota la victorie mai mare de 1.13 pentru Patriots.

Insa, totusi, minunea s-a produs. Cu o excelenta consistenta in joc, avand un Ronnie Brown in zi de gratie, cu 5 touch-down-uri trecute in dreptul lui, si in plus dand peste niste componenti ai celor de la Patriots care nu se regaseau nici in atac si nici in faza defensiva, fotbalistii din Miami au reusit ceea ce probabil doar visasera inainte de ziua jocului. Un sec 38-13 care nu lasa loc de alte comentarii. Fara doar si poate, supriza campionatului de pana acum.

Ce urmeaza? Mai mult ca sigur cei de la Dolphins vor castiga mult in motivatie si in forta de joc prin victoria de pe Gillette Stadium, iar asta se va vedea in jocul lor, chiar daca mai mult ca sigur nu vor mai reusi o evolutie la aceiasi parametri de varf si in meciurile urmatoare. Pentru Patriots urmeaza o perioada in care vor trebui sa rezolve cea mai importanta problema a lor, si anume lipsa leadershipului lui Tom Brady, altfel spus absenta unui quarterback care sa poata organiza fazele de atac ca la carte. Ar trebui sa faca asta cat mai repede, altfel nu vom mai intalni pentru ceva vreme meciuri care Patriots, fiind favoriti atat de certi, sa fie practic ca si castigatori ai partidelor inca inainte de a incepe acestea, asa cum a fost cazul in multe situatii din sezonul 2007.

Niciun comentariu: