17 nov. 2008

N-am mai mers pe stadion

N-am mai mers pe stadion in ultima vreme din 2 motive.

Ma dezgusta de fiecare data cand ii vad pe "suporterii dedicati total" echipei favorite, care isi atribuie cu atata mandrie titulatura de ultras, cum reusesc ei sa isi dea in petec, cum reusesc sa isi indeplineasca de atatea ori placerea lor perversa de a distruge sau de a injura la orice ocazie. De ce sa stau pe stadion si sa fie langa mine persoane care tot timpul meciului sa nu se gandeasca decat la cum o sa le arate ei celorlalti inamici (a se citi fani ai echipelor adverse sau forte de ordine) cine e mai mare si mai tare.

Pe langa "spectacolul" nedorit care apare aproape la fiecare ocazie de genul acesta, imi displace si modul in care arata arenele de pe la noi. Nu ma refer aici la constructiile in sine, caci multe din ele sunt deja depasite de mult din punct de vedere arhitectural, ci la cum sunt ele intretinute si tratate de ceilalti spectatori. M-am saturat sa calc pe gramezi de seminte sau mucuri de tigara sau sa mai primesc vreun ambalaj mototolit aruncat de cineva la intamplare, sa scape de el.

Eu ma straduiesc de fiecare data cand merg pe stadion sa nu intru in categoriile de mai sus. In fond, e o chestie de vointa. Trebuie sa vrei sa nu mai faci mizerie pe stadion (orice fel de mizerie) si poate sa iti iasa daca ai vointa respectiva. Unul si unul mai departe, si vor mai aparea si altii care gandesc ca tine. Insa cu parere de rau mi se pare ca oamenii respectivi par sa se diminueze tot mai mult dintre cei care alcatuiesc saptamana dupa saptamana publicul de pe stadioanele romanesti de fotbal.

2 comentarii:

. spunea...

Total de acord cu tine Radu :)

Ai enumerat motivele pentru care nu merg eu pe stadion. Le pot intelege refularea venita din amestecul de orgolii si complexe personale, dar nu prefer sa stau departe de ei.

In ultimul timp am pierdut contactul cu lumea sportului (cu fotbalul in mod special) tocmai din cauza imaginii de groapa gunoi cu care o asociez.
Poate ca ceea ce scrii tu aici pe blog o sa ma aduca inapoi :) Deocamdata am un feeling bun :P

La revedere la o bere !

. spunea...

Rectific: prefer sa stau departe de ei*