28 nov. 2008

Un top 10 al accidentarilor stupide din sport

Am dat ieri peste un articol pe eurosport.yahoo.com. Mi-a produs zambete, gandidu-ma la frustarea oamenilor astora legata de acel moment de stupiditate, neatentie sau lipsa de inspiratie, sau, mai bine zis, imaginandu-mi ce fete au facut cand si-au dat seama de ce tocmai reusisera. Articolul il gasiti aici:

http://eurosport.yahoo.com/27112008/58/top-10-bizarre-sporting-injuries.html

Pe langa cele 10 care apar acolo, plus cele de la comentarii, mi-au mai venit in minte 3 situatii din fotbal, la fel de "briliante" pentru cei implicati.

Santiago Canizares, portarul Valenciei de atunci, a pierdut convocarea la Cupa Mondiala din 2002 din Korea si Japonia in urma unei accidentari la tendon. Cum s-a intamplat asta? Cu cateva zile inainte de plecarea in Asia, iesind din cabina de dus, a alunecat si a lovit in cazatura un suport pe care era o sticluta cu aftershave. Ei bine, sticluta aceea s-a spart intr-o gramda de cioburi imediat ce a atins gresia, cauzandu-i lui Canizares multe taieturi, inclusiv unele mai adanci care i-au afectat unele tendoane. Pa pa turneu final.

Un alt "norocos", care de data asta a reusit sa ajunga la destinatia la care Canizares nu a putut sa o bifeze, e Emerson, mijlocasul defensiv brazilian. Totusi, la unul din ultimele antrenamente inainte de debutul competitiei, in timpul unui meci scoala, se hotaraste sa intre in poarta putin. La scurt timp, face un plonjon in toata regula dupa o minge si reuseste intr-un fel numai de el stiut, sa se forteze si sa isi dizloce umarul drept. Efecte ulterioare: o luna de inactivitate si un turneu final pierdut inca dinainte sa inceapa.

Insa poate cea mai stupida chestie de genul asta care imi vine in minte i s-a intamplat lui Rio Ferdinand, pe vremea cand juca la West Ham. Ei bine, intr-o seara, s-a decis ca tot omul sa se uite la un film. S-a pus frumos pe fotoliu, cu popcornul in brate si cu picioarele stand intinse pe un scaunel. La finalul filmului, timp in care a stat destul de captivat de ce se intampla acolo, Ferdinand vrea sa se ridice de pe scaun, face o miscare brusca, imediat simte o intepatura dureroasa in gamba si reuseste sa se pricopseasca o contractura musculara de toata frumusetea la un picior, neputand sta in picioare. Statuse prea mult timp cu piciorul nemiscat, iar mushii i se relaxasera un pic prea mult. Au urmat 2 saptamani in care a fost indisponibil pentru echipa de atunci a lui Harry Redknapp.

Dupa experiente din astea, ca fotbalist cred ca ai "prefera" sa te accidentezi mai degraba in timpul unui meci, daca chiar nu ai cum sa eviti un astfel de eveniment.

Niciun comentariu: