30 nov. 2008

Meciul de vis

Fiecare poate sa defineasca meciul de vis in modul in care ii pofteste inima. Sau in functie de ce asteapta de la meciul respectiv. Sau poate, de ce nu, in functie de spiritul estetic pe care il are acea persoana.

Daca as fi avut niste puteri magice, as fi putut crea ieri meciul acela de vis de care spuneam. In fine, cel putin o varianta a lui, insa una foarte apropiata de adevar. Cum anume? Sa fii combinat prima repriza de la Fenerbahce - Besiktas cu repriza secunda din Wigan - West Bromwich Albion, amestec care sa fie asezonat cu debuturile de reprize din Getafe - Real Madrid. Si am fi avut un meci pur si simplu fabulos.

Am vazut o prima repriza extraordinara in derby-ul din Istanbul, cu o desfasurare de evenimente care te tinea in priza in fiecare moment: inceput puternic al vulturilor, urmat de revenire a gazdelor si gol in minutul 11, apoi din nou schimbare de macaz + 2 actiuni foarte periculoase ale lui Besiktas, urmate de golul egalarii din minutul 22, dar si de un al doilea gol anulat corect pentru offside, pentru ca imediat dupa aceea Fener sa treaca in avantaj. Si tot asa pana la finalul celor 45 de minute, mai putin goluri, insa cu un cartonas rosu acordat oaspetilor.

Daca puteam pune repriza aceasta langa repriza secunda a confruntarii de pe JJB Stadium din Wigan... Dupa niste prime 45 de minute aride, cei 22 de jucatori si-au dat drumul. 2 goluri venite din nesigurante ale apararilor adverse, prima data pentru West Brom, apoi pentru Latics (cu o executie acrobatica, pe spate, a lui Camara), plus o multime de ocazii in care atacantii fiecarei echipe i-au facut mari pe portarii adversi, in special pe Kirkand de la gazde (de ce nu il convoaca Capello la nationala oare?). In unele momente nu treceau mai mult de 2 minute de la o faza importanta la alta. Ma intreb cum isi trageau sufletul jucatorii dupa un asa ritm. Si, asa cum orice meci captivant se respecta, golul victoriei a venit pentru Wigan pe final, in minutul 87 mai precis.

Avand deja amestecul facut, mai adaugam si primele 2-3 minute din fiecare repriza a meciului disputat aseara in suburbiile Madridului, in care marele Real a fost pus la colt de Getafe. Coechipierii lui Contra le-au aratat galacticilor cum trebuie sa incepi o partida, marcand dupa 2 minute de la venirea de la cabine in ambele reprize, nelasandu-le mai apoi sanse sa revina in joc.

Scorul final al meciului de vis, daca e sa luam ca atare statutul de echipe gazde si oaspete? 6-2, plus un eliminat la echipa vizitatoare. Insa o multime de goluri si, foarte important, cateva zeci de mii de spectatori care au contribuit si ei la spectacolul de gala cum au stiut ei mai bine. Traiasca spectacolul!

Niciun comentariu: