3 oct. 2008

O zi maro

Multi s-au grabit sa ii spuna "joia neagra". Si nu s-au inselat aproape deloc. Ziua de 2 octombrie a anului de gratie 2008 e una din zilele care peste ani nu ar trebui sa existe in calendarele fotbalistice romanesti.

Niciodata nu s-a mai intamplat o asa "impresionanta" performanta din partea fotbalului romanesc de club, din punct de vedere numeric. Desigur, e o mare lauda ca am reusit sa avem 5 echipe in turul intai al Cupei UEFA (imi amintesc de titlurile admirative din ziarele de sport de la noi inainte de tragerea la sorti), insa pentru a cata oara se adevereste din nou vorba aceea auzita inca din primele zile de scoala: Poate fi usor sa ajungi in top, insa e foarte greu sa te mentii acolo. In definitiv, daca ai reusit o mare performanta, apare de la sine si posibilitatea de a cadea de acolo de sus, de la o inaltime mult mai mare decat cea cu care poate era lumea obisnuita. Ohoo, si doare rau cand cazi...

Ieri au cazut in grup toate echipele romanesti care erau in competitie. Mai intai a fost Rapidul, care a aratat aceeasi lipsa de orizont in joc cu care ne-a obisnuit, nelasand vreun moment impresia ca pot mai mult. A urmat Urziceniul, care a demonstrat ca primise o palarie mult prea mare decat ce ar fi avut nevoie cu adevarat. Timisoara a continuat "recitalul", aratand vointa si dorinta de a realiza o surpriza, insa renuntand la lupta in cele din urma. Oaia neagra a serii a fost insa Dinamo - cata diferenta intre acel Dinamo super-mega-ultra ofensiv de care vorbeau Bratu & co inainte de meci si tristul si anemicul Dinamo pe care l-am avut in fata, aratand o neputinta pe care eu unul nu mi-o puteam imagina inainte de meci. Vasluiul a incheiat balul, insa cel putin a avut decenta sa arate ca poate sa si joace fotbal si ca are calificarea la indemana, lasand sperantele vii in sufletele suporterilor pana in ultimul moment. Singurul aspect pozitiv al zilei, as putea spune. O zi mai degraba maro, vorba unor buni prieteni.

Ne-a mai ramas sa strigam doar "Forza, forza CFR" si "Ros-albastrii, ole" pentru sezonul 2008-09 in Europa. Sper sa putem striga asta si dupa faza grupelor UCL.

Niciun comentariu: