5 oct. 2008

De la 1 la 6

Se apropia ora de incepere a meciului zilei, Barcelona - Atletico Madrid. Eram acasa, in fata laptopului, uitandu-ma la niste filmulete. Cand am vazut ora 23 pe ceasul din coltul din dreapta jos al ecranului, am inceput imediat sa caut un post TV care transmitea meciul si pe care il puteam vedea pe net.

Caut eu ce caut, fara prea mare succes. Se face 23.04 si tot nu reuseam sa vad meciul. In minutul urmator reusesc insa sa prind un semnal cat de cat decent, al CCTVului, marele si gloriosul post chinezesc. E exact momentul in care Eto'o marcheaza golul de 2-0 din penalty. Ce chestie, imi zic, e minutul 5 si deja 2-0. Mi-am dat insa seama ca nu avea nici un rost sa ma uit tot pe acelasi canal, mai ales ca nu intelegeam aboslut nimic si vroiam si un comentariu inteligibil. Asa ca pornesc cea de-a doua incercare de gasire a unui canal care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu mine.

Si reusesc. La 23.09 prind un canal obscur, insa cu comentariu in engleza si cu imagine destul de buna pentru un canal pe net. Fericire mare, insa cand vad ca scorul era deja 3-0, pentru un moment imi spun ca mai bine ramaneam pe canalul ala chinezesc de prima data, ca macar mai prindeam un gol.

Totusi, a urmat imediat golul de 3-1, al lui Maxi Rodriguez, poate cel mai frumos ca si executie individuala. Insa Barcelona nu s-a lasat si a facut in nici 20 de minute 5-1. Ce meci... 5 la 1 dupa o jumatate de ora...

Repriza a doua s-a domolit fata de marele spectacol din prima parte a meciului, insa ne-a oferit un gol dintr-o combinatie in 3 demna de orice manual fotbalistic, cu Henry la inceputul si la finalul ei.

6-1 scor final, iar marea confruntare dintre Messi si Aguerro incheiata practic din primele momente ale meciului. Messi - un gol, un penalty obtinut, multe alte elemente care ne-au incantat ochiul, plus un "standing ovation" in momentul schimbarii sale. Aguerro - o prezenta destul de stearsa, fara nici o reusita demna de mentionat, insa cu un cartonas galben in dreptul lui. Una peste alta, un meci in care jocul fabulos de echipa al Barcelonei a facut inutila orice incercare a celor din Madrid.

Niciun comentariu: