20 apr. 2009

Cand, in prelungiri, vine si portarul in careul advers

Minutul 90. Si ceva. Prelungiri. Scorul strans - 1-0, 2-1, 2-2 sau orice alta varianta care cere doar un singur gol din partea uneia dintre echipe pentru ca ea sa isi atinga obiectivul, pentru ca jucatorii si suporterii sa poata ridica mainile in semn de victorie la finalul meciului.

E corner sau vreo lovitura libera care cere in mod de la sine inteles obligatoriu, prin natura si posibilele sau doritele ei consecinte, ca portarul echipei care vaneaza acel gol decisiv sa isi faca aparitia in careul advers. Poate-poate ajunge o minge norocoasa si la el. Poate marcheaza el golul cel mare si face astfel o treaba de doua ori mai buna decat daca doar ar fi stat in propria poarta si ar fi incercat sa o tina inchisa in fata atacantilor adversi. Sau macar sa fie si el acolo un plus de ingrijorare pentru fundasii celeilalte echipe, prin simpla lui prezenta fizica in careu. Eee... si atunci cand chiar reuseste echipa lui sa marcheze... ce frumos e...

Insa mai multe detalii despre ce si cum e cand chiar se intampla minunea, data viitoare. Ce ma intriga pe mine era altceva. Ii vedeam pe portari cum veneau ei pana in gura portii adverse, apoi, vazand ca, de cele mai multe ori, faza nu aduce nici un rezultat, se grabesc spre propria poarta, sa nu cumva sa primeasca gol. Tot timpul ma intrebam de ce nu se marcheaza la fazele astea, de ce nu se profita de lipsa portarului. Si tot vedeam faze, si tot asteptam, cam ca la o ruleta ruseasca, sa se schimbe ceva pe tabela, ca urmare a tendintelor plimbarete ale portarului.

Stiu, poate sunt rau la faza asta. Insa de ce sa nu vrei sa se intample cateodata lucrurile si altfel decat "pe calea cea buna"? Macar o data sau de doua ori.

De prin 2007 nu mai vazusem un asa gol, de la un meci jucat de Werder Bremen, cand Diego, de la alb-verzi, a profitat tocmai de o faza de genul asta si a marcat un gol cu o executie remarcabila in poarta lasata libera. Ei bine, sambata asteptarea s-a sfarsit - cei de la Monaco au reusit sa schimbe tabela in meciul cu Rennes, in minutul 92, dupa o un corner al celor de la Rennes care, respins fiind de apararea monegascilor, l-a prins pe Nicolas Douchez, portarul echipei din nord-vestul Frantei, in careul advers, lasand, desigur, propria poarta descoperita. Cum s-a intamplat - vedeti in videoclipul de mai jos, din minutul 1.40 incolo. Sa vedem cand o sa mai apara inca unul asemanator.

Niciun comentariu: