17 ian. 2009

(Financial) History in the making

De ce? Pentru ca din cate se pare in doua zile urmeaza sa se incheie cel mai mare transfer realizat pana acum in lumea fotbalului. Si da, asta in mijlocul crizei financiare mondiale, cand toata lumea se plange de lipsa banilor, de recesiune, de toate reducerile de costuri pe care sunt obligati sa le faca, altfel riscand falimentul sau cine stie ce alta consecinta neplacuta.

Insa in cazul patronilor arabi de la Manchester City, cei 107 milioane de euro, dupa unele surse, sau 120 de milioane, dupa alte surse, nu par sa ii traga inapoi de la intentiile lor megalomanice. Iar pe Kaka si AC Milan, cei doi "actori" aflati de cealalta parte a tranzactiei, vederea sumei de 9 cifre se pare ca i-a sensibilizat destul de mult incat sa lase deoparte (cel putin pentru moment) orice alta intentie de continuitate in orasul din nordul Italiei. Si cand te gandesti ca abia saptamana trecuta, ziarele scriau despre intentiile clare ale lui Kaka de a prelua banderola de capitan al Milanului dupa retragerea lui Maldini de la finalul sezonului... Petrodolarii s-au dovedit mai puternici.

Multi specialisti au spus ca, in mod normal, cei de la City ar trebui mai intai sa caute acei jucatori muncitori care sa poata mentine echipa la un nivel ridicat in mod constant, si nu sa aduca stele si alte "primadone", care sa straluceasca frumos, sa placa ochiului, insa sa nu poata face nimic din punct de vedere al consistentei echipei sau sa nu poata aduce un anumit nivel de stabilitate foarte necesar unei echipe in formare, cum e acum cea din Manchester. Insa, mai stii, poate regulile sau opiniile generale chiar sunt facute pentru a fi incalcate. Vom vedea.

Mai multe despre tranzactia in sine si despre nivelurile la care poate ajunge aceasta afacere la linkul de mai jos:

http://www.goal.com/en/news/1708/ac-milan/2009/01/17/1064737/kaka-demands-2010-release-clause-in-city-contract-reports

Niciun comentariu: