29 aug. 2008

Dupa 12 ani

Atletico Madrid - Schalke. Meciul jucat miercuri, 27 august, in turul 3 preliminar din Liga Campionilor. Scorul? Un sec 4-0 pentru gazde. Insa modul in care au facut-o, sau mai degraba modul in care au fost ajutati sa o faca a fost extraordinar.

Nu au avut in spate un arbitru care sa dea 10-20-50% pentru echipa gazda sau vreun oficial cu gura mare care sa bage spaima in adversari. Au avut un super public, care le-a dat efectiv aripi. Cat sa fie, vreo 50 si ceva de mii de spectatori care au stiut foarte bine ce e de facut pentru a neutraliza forta de lupta a echipei germane, obisnuita de altfel cu astfel de atmosfera de pe propria arena. De data aceasta cei de la Schalke nu au mai fost ei cei care sa dicteze ostilitatile, ca in tur la Gelsenkirchen. Ba mai mult, au fost transformati in niste tauri debusolati aflati in mijlocul unei coride, cu ros-albii de la Atletico in rol de bravi matadori.

Ole-ul din tribune parca se putea auzi la fiecare reusita a madrilenilor, fie ca era vorba de o schema reusita ca la carte sau de o mai umila trecere a mingii printre picioarele vreunui adversar imbracat in bleumarin. Iar la goluri, parca intregul stadion se revarsa peste jucatorii de pe gazon. Ce atmosfera! Si oare ce au simtit germanii de fiecare data cand trebuiau sa scoata mingea din poarta? Faceau sau macar incercau sa se tina cat mai bine de sarcinile dictate de antrenor, insa cu fiecare reusita alb-rosie simteau tot mai mult ca nu mai au sanse, ca nu e seara lor.

Nici nu a fost. Cei care au stralucit au fost El Kun Aguerro, micul magician intors de la Beijing cu o medalie olimpica de aur, si Diego Forlan, cel care a reusit din nou sa traga echipa dupa el, imprimandu-i forta si agesivitate. Insa ei n-ar fi stralucit fara fanii de pe Vicente Calderon. E de ajuns doar sa te uiti la rezumatul meciului si poti simti forta pe care le-a dat-o publicul si bucuria pe care o simtea regasindu-se in fata unui spectacol de marca, cu echipa favorita in rol principal.

http://rojadirecta.com/foros/viewtopic.php?t=46423

Si asa au ajuns madrilenii dupa 12 ani din nou in Liga Campionilor. Ramane de vazut daca publicul de pe Claderon va putea sa fie din nou cel mai bun conducator de joc pentru Atletico si in grupele celei mai prestigioase competitii fotbalistice intercluburi.

Niciun comentariu: